T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / TURGUTLU - Urganlı Besime Işıldak İlkokulu

OKULUMUZ eTwinning KALİTE ETİKETİ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ.

 Türkiye, 22 Şubat 2009 tarihinde eTwinning faaliyetinin üyesi haline gelmiştir. eTwinning Türkiye faaliyetleri, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan Ulusal Destek Servisi ekibi tarafından yürütülür. Etwinning faaliyetleri Avrupa'da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa'da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amaçlarını taşır.

Okulumuzda yürüttüğümüz "Deyimler ve Atasözleri Öykülerimde Canlanıyor"  isimli eTwinning projesinde yaptığımız çalışmalar,  Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.

              Okullarda yürütülen projeler, eTwinning Platformu Ulusal Destek servisi tarafından  "Pedagojik Yenilikçilik, Müfredat ile Entegrasyon, Ortak okullar arasındaki iletişim ve bilgi alışverişi, Ortak Okullar arasında İşbirliği, Teknoloji Kullanımı, Sonuçlar, etkileri ve dokümantasyon" ölçütleri baz alınarak yapılan genel değerlendirme sonucu eTwinning Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirmektedir.

              2018-2019 eğitim-öğretim yılı boyunca okulumuzda MÜRÜDE DAĞAŞAN 'ın  koordinatörlüğünde  "Deyimler ve Atasözleri Öykülerimde Canlanıyor" isimli eTwinning projesi yürütüldü. 
               Bu süreçte 21. yy eğitim-öğretim yöntem ve teknikleri, WEB2 araçları kullanıldı, etkinlikler gerçekleştirildi ve projeler başarıyla tamamlandı. Yıl boyu yapılan bu iki proje çalışması ile ilgili olarak Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda iki Ulusal Kalite Etiketi ödülü  verildi. 

               Kalite Etiketleri, mükemmel eTwinning projeleri düzenleyen öğretmenlere verilmektedir. Besime Işıldak İlkokulu'nda ilk defa eTwinning projesini gerçekleştiren ve mükemmelliğe ulaşarak ödüle layık görülen öğretmenimizi  ve projede yer alan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.

 

Kalite Etiketi Nedir?

            Kalite Etiketi, öğretmenlerin ve okulların proje çalışmaları içinde yaptıkları eTwinning aktivitelerinin yüksek düzeye ulaştığının somut bir şekilde tanınmasıdır. Öğretmenler ve öğrencilerin çalışma gayretleri, Avrupa'daki işbirliği çalışmalarında kaliteye ve açıklığa olan bağlılıkları kamuoyu tarafından teyit edilmektedir.

 

Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi.

 Ulusal Kalite Etiketini kim veriyor?

            Her katılımcı ülkenin Ulusal Destek Servisi (UDS) ,Ulusal Kalite Etiketi için okullar tarafından yapılan başvuruları değerlendirir. Yüksek standarda erişmiş projeleri Kalite Etiketi ile ödüllendirir. Projede görev alan başarılı öğrenciler de ayrıca bireysel olarak 'Kalite Etiketi 'ile ödüllendirilir. 

19-09-201919-09-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.09.2019 - Güncelleme: 21.01.2023 14:16 - Görüntülenme: 435
  Beğen | 3  kişi beğendi