MANİSA / TURGUTLU - Urganlı Besime Işıldak İlkokulu

OKULUMUZDA YENİ BİR eTwinning PROJESİ UYGULANMAYA BAŞLADI

Okulumuz 4/A sınıfı öğrencileri "GÖKKUŞAĞININ YEDİ RENGİ KÜLTÜREL MİRASMIZ"  isimli projeye başladılar.Projenin hedefi kültürel mirasına ait ögeleri tanıyan, tarih bilinci gelişmiş, sahip olduğu değerlerin farkında olan ve gelecek nesillere aktaran bireyler yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.

Urganlı Besime Işıldak 4/A sınıfı öğrencileri Azerbaycan ve Türkiye ortaklı olarak gerçekleştirilen , 39 öğretmen ve öğrencilerinin eş zamanlı olarak yürüttüğü kuruculuğunu okulumuz öğretmenlerinden MÜRÜDE DAĞAŞAN'ın yaptığı GÖKKUŞAĞININ YEDİ RENGİ KÜLTÜREL MİRASIMIZ isimli proje için çalışmaya başladılar.

Projenin Hedefleri

*Dünya Kültür Mirasını tanıyan nesiller yetiştirilmesi
*Müfredatlar arası işbirliği ile belirlenen kültürel miras öğeleriyle ilgili bilgilendirici çalışmalar,sanatsal faaliyetler ve yaparak yaşayarak öğrenme yoluyla etkinlikler yapılıp, farkındalık olusturmasi
*Araştırma yeteneklerinin oluşumu ve geliştirilmesi